dcsimg
0

Vindkraft i media

Nedan hittar du artiklar om vindkraft som publicerats i svenska tidningar och på deras webbplatser. Vi som arbetar med Vindlov har inget med artiklarna att göra. Artiklarna uppdateras löpande och kan vara intressanta för dig som vill följa med i vad som skrivs om vindkraft i media. OBS! Nyheterna arkiveras inte av Vindlov.

 

 

2016-02-08

Senvion vinner avtal från RES

Senvion vinner avtal från RES Avser park i Skottland Tyska turbintillverkaren Senvion har tecknat ett kontrakt med RES om att leverera elva stycken turbiner modell MM82 till vindkraftparken Freasdail på halvön Kintyre vid Skottlands västkust.
2016-02-08

Företag med vind i snurran

Företag med vind i snurran Företag som servar vindkraftverk har blåsig medvind nu. WPS Sweden vill anställa fler. När vindkraftparker byggs upp i länet, ökar serviceföretagen sin närvaro. Sedan starten 2014 har företaget WPS Sweden anställt 20 tekniker.
2016-02-08

Hälsa och säkerhet i arktiskt klimat

Hälsa och säkerhet i arktiskt klimat Empower har lång erfarenhet av att arbeta med vindkraft i arktisk miljö.
2016-02-08

Vatten- och vindkraftsproduktionen ökade med 23 procent förra året

Vatten- och vindkraftsproduktionen ökade med 23 procent förra året Pressmeddelande CET I Sverige ökade elen från vattenkraft och vindkraft med hela 23 procent under 2015. Det betyder att dessa två produktionsslag tillsammans stod för nästan 60 procent av elanvändningen i vårt land.
2016-02-08

Vindkraftverk läckte kylvätska på marken

Vindkraftverk läckte kylvätska på marken Knäred: Ett av de tolv vindkraftverken i Grytsjöparken utanför Knäred läcker ut kylvätska på marken. I torsdags upptäcktes att det runnit ut cirka 100 liter från kylaren.
2016-02-07

Sea Twirl gör fler tester av vindkraftverket i vår

Sea Twirl gör fler tester av vindkraftverket i vår Sea Twirls VD Gabriel Strängberg t.v. och uppfinnaren av det flytande vindkraftverket, Daniel Ehrnberg, tror starkt på idén att placera flytande vindkraftverk i havet.
2016-02-06

Han klarar elavbrotten

Han klarar elavbrotten När elavbrotten kommer är Per Olov Sundelin i byn Siggberg beredd. Han har inrett ett särskilt rum i sitt hus, med backup i form av el från gårdens eget vindkraftverk.
2016-02-05

Sätts munkavle på kommunerna?

Sätts munkavle på kommunerna? Publicerad i fredags kl 20.00 I regleringsbrevet från Miljö och energidepartementet framgår det att regeringen vill avskaffa kommunernas vetorätt vid vindkraftsetableringar.
2016-02-05

Nej till vindkraft - igen

Nej till vindkraft - igen Kommunstyrelsen stoppar utredningar om mer vindkraft i Upplands-Bro kommun. Enligt politikerna blir det alldeles för dyrt. Beslutet kom i onsdags.
2016-02-05

Miljö- och bygg säger nej till tillstånd för vindpark på Alfta finnskog

Miljö- och bygg säger nej till tillstånd för vindpark på Alfta finnskog Miljö- och byggnämnden i Ovanåkers kommun säger i dagsläget nej till en vindkraftspark på Alfta finnskog. Nämnden anser att det inte är klarlagt att ingen negativ påverkan kommer att ske på främst den rödlistade arten örn.
2016-02-05

Vindkraftverk var vägbygge

Vindkraftverk var vägbygge Under veckan inkom en förfrågan från Försvarsmakten: Har det beviljats bygglov för vindkraft i området kring Klevshult/Fryebo? Det är ett område som bara ligger cirka tre kilometer från en av banorna på militära flygfältet Ya/Hagshult.
2016-02-05

Vindkraftcentrum har mycket kvar att bevisa

Vindkraftcentrum har mycket kvar att bevisa Läs senare 0 delningar Dela på twitter / Visa bildtextDölj Vindkraftverk söder om Umeå.
2016-02-05

NJR Clean Energy driftsätter Alexander

NJR Clean Energy driftsätter Alexander Projekt i Kansas NRJ Clean Energy Ventures har nu färdigställt vindkraftparken Alexander i Kansas.
2016-02-05

Bygglov dras tillbaka - flyget kunde störas

Bygglov dras tillbaka - flyget kunde störas Ett 175 meter högt vindkraftverk skulle byggas norr om Åstorp. Men nu läggs planerna på is. Det blir ingenting av det vindkraftverk som European Wind Farms ville bygga utanför Åstorp.
2016-02-05

Miljardinvesteringar i norr ger utdelning någon annanstans

Miljardinvesteringar i norr ger utdelning någon annanstans Vad får Norrland ut av alla miljarder som satsas på gruvor och vindkraft? Det var temat när Arne Müller besökte biblioteket i Norsjö.
2016-02-05

Fjärde generationens kärnkraft finns redan

Fjärde generationens kärnkraft finns redan Läs senare 0 delningar Dela på twitter / Visa bildtextDölj Vindkraft utanför Ludvika. Fotograf: TRONS / TT Insändare REPLIK. Svar till Thomas Lundberg (V), Därför ska Kramfors bidra med vindkraft, Ordet fritt 3 februari.
2016-02-05

Sol-partiet säger nej till försäljning av viktig hamn

Sol-partiet säger nej till försäljning av viktig hamn Sol-partiet motsätter sig planerna på en försäljning av Nogersunds hamn. Partiets Hanna Vidaic Waltersson och Anders Jönsson framhåller att två stora industriprojekt, Blekinge Offshore och Taggens vindkraftsparker, går i väntans tider.
2016-02-05

Dags att föreslå årets pristagare av Skåne Solar Award och Skånes vindkraftspris 2016

Dags att föreslå årets pristagare av Skåne Solar Award och Skånes vindkraftspris 2016 Pressmeddelande CET Har du byggt Skånes bästa solcells- eller solvärmeanläggning? Eller känner du någon som arbetat med kunskapsutbyte mellan aktörer inom vindkraftsområdet?
2016-02-05

Vindkraftsparken i Lemnhult igång igen

Vindkraftsparken i Lemnhult igång igen Sen ett av vindkraftverken i Lemnhult rasade i julas har parken stått stilla. Igår startades ett av verken upp på nytt. Det var på juldagen som ett av 185 meter höga vindkraftverken föll omkull.
2016-02-05

Skellefteå Kraft slår produktionsrekord

Skellefteå Kraft slår produktionsrekord Höga medelvindar och mindre isförluster På grund av få driftstörningar, höga medelvindar och mindre isförluster än beräknat har Skellefteå Krafts vindkraftparker producerat mer än någonsin under 2015.
Publicerad: 2009-10-15  |  Ändrad: 2012-08-28
Informationsansvar:  
Energimyndigheten