dcsimg

Nu kan du även se vindbruksplaner i Vindbrukskollen

Vindbrukskollen har tillsammans med Power Väst startat ett pilotprojekt för att få in kommunernas vindbruksplaner i Vindbrukskollen

När vi frågat er användare vilka GIS-lager ni saknar i Vindbrukskollen har många nämnt kommunernas vindbruksplaner. Nio kommuner har varit med i ett pilotprojekte och lagt in sina planer. Vi vill gärna ha in fler! Är din kommun intresserad, hör av dig till Sara Fogelström på Power Väst. Du når henne på sara.fog...@chalmers.se.

Hur hittar jag vindbruksplanerna i Vindbrukskollen?

Vindbruksplanerna finns under skiktet "Vindbruksplaner (pilotprojekt)" som är placerat mellan "STEM Vindkartering 2011" och "Administrativa gränser". Områden i planerna delas in i följande nivåer som har olika färg i kartan:

  • Lämpligt område, primärt
  • Lämpligt område, sekundärt
  • Enstaka verk
  • Olämpligt område
  • Övrigt område

De kommuner som inte har vindbruksplanen inlagd i Vindbrukskollen visas i skiktet "Ingen vindbruksplan inlämnad".

Koppling till kommunernas information på webben

Du kan hitta mer information om de inlagda vindbruksplanerna genom att använda funktionen "Hyperlänk" i högerpanelens verktygsfält. Markera skiktet för vindbruksplaner så att planerna bli synliga i kartan. Klicka sedan på ikonen "Hyperlänk" som ser ut som en kedja med en liten grön pil bredvid. Klicka sedan i kartan på det område du är intresserad av så kommer du till kommunens webbplats där det finns mer information.

Vindbrukskollens kontaktuppgifter

Telefonsupport: 010-22 44 300
vindbruk...@lansstyrelsen.se

Publicerad: 2017-04-19
Ändrad: 2017-04-20