dcsimg

Nya funktioner i Vindbrukskollen

Delområden från shapefil
Vi har rättat en bugg som gjorde att projekteringsområden som består av flera delområden och importeras via shapefil inte gick att spara korrekt.

Bra att veta om shape-filer i Vindbrukskollen
Vid inläsning av ytan via shape måste filen vara av polygontyp, koordinatsystemet ska vara SWEREF99 TM och filen bör inte innehålla m- eller z-värden. Du kan även läsa in vindkraftverk och deras koordinater via shape.

Vindbrukskollen på engelska
Nu finns Vindbrukskollen driftsatt på Engelska. Genom att klicka på språkknappen (bredvid log-in knappen) så finns möjlighet att få den mesta informationen på engelska.

Pop-upp ruta när du pekar på projekteringsområde
Genom att hålla muspekaren över ett projekteringsområde så visas information om områdes-ID, projektnamn och antal verk för projekteringsområdet.

Nytt lager Riksintresse vindbruk 2015
Nu finns en uppdaterad version av lagret riksintresse vindbruk för 2015. Lagret hittas både direkt mellan lagren Vindbruksplaner (pilotprojekt) och Administrativa gränser samt i underrubrik till Riksintressen.

Möjlighet att projektera inom Sveriges ekonomiska zon
Nu finns det stöd i Vindbrukskollen för att projektera inom Sveriges ekonomiska zon. Mer information om definitionen och prövningsprocessen finns under rubriken "Steg för Steg" à Svensk ekonomisk zon.

Publicerad: 2017-10-27
Ändrad: 2017-10-27