dcsimg

Vilka operativsystem och webbläsare fungerar med Vindbrukskollen?

Här kommer några tips på vilka kombinationer som fungerar och vad du kan göra om du har svårt att komma in i Vindbrukskollen

Operativsystem och webbläsare

För att kunna använda alla funktioner i Vindbrukskollen behöver du programmet Silverlight på din dator. På våran hjälpsida om webbläsare hittar du vilka kombinationer av operativsystem och webbläsare som fungerar tillsammans med Silverlight.

Svårt att komma in i Vindbrukskollen?

Har du installerat Silverlight och använder rätt kombination av operativsystem och webbläsare, men får ändå upp felmeddelanden innan du kommer in i Vindbrukskollen, till exempel att Silverlight måste laddas ner? Då finns problemet och lösningen sannolikt i din dator. Pröva följande åtgärder:

  • Installera om Silverlight
  • Återställ inställningar i webbläsaren
  • Rensa webbläsaren från cookies (kakor) och temporära filer (cache)

Vindbrukskollen i mer tillgängligt men enklare format

Vindbrukskollen finns också som en enklare karta som inte kräver Silverlight. Här kan du se projekteringsområden och vindkraftverk, men inte se övriga GIS-lager eller logga in i e-tjänsten.  Surfa in på Vindlov.se med din telefon, klicka på hamburegermenyn och välj Vindbrukskollen så kommer du automatiskt till den enklare kartan. Eller klicka på denna länk.

Vindbrukskollens kontaktuppgifter

Telefonsupport: 010-22 44 300
vindbruk...@lansstyrelsen.se

Publicerad: 2017-03-14
Ändrad: 2017-03-14